Natuurgids

DSCF0691Als kind groeide ik op aan de rand van het bos, met als gevolg dat ik zeer geïnteresseerd raakte in alles wat er groeide en bloeide. Al snel werd ‘op ontdekking gaan in het bos’ mijn leukste naschoolse activiteit. Samen met vriendjes en vriendinnetjes brachten we middagen door in het bos.

Toen ik een jaar of twaalf was werd ik lid van de N.J.N. en kreeg ik voor mijn verjaardag de cursus ‘Vogels Kijken’ van Nico de Haan kado. Sinterklaas gaf me een verrekijker en vanaf dat moment werd het bestuderen van de natuur steeds belangrijker voor me.

In de jaren daarna heb ik N.J.N. afdeling Venlo opgericht, was ik een van de oprichters/begeleiders van Natuurstudiegroep ‘De speurneus’ voor basisschoolkinderen en leidde in veel excursies en kampen.

In 2014 ben ik begonnen met de cursus schoolgids voor de Nationale Parken in Limburg en ben vervolgens in het voorjaar van 2015 aan de slag gegaan als schoolgids. Met schoolklassen de natuur in, ze actief aan het werk zetten waarbij natuurbeleving voorop staat. Dat aan de hand van een onwijs leuke lesmethode dat de onderwijsdoelen ook nog een nastreeft. Geweldig om te doen…

In september 2015 begonnen met de cursus excursieleider Nationaal Park de Maasduinen die ik in juni 2016 afgerond heb.

Geef een reactie