Natuurgeneeskunde

bekermos Door mijn interesse in de natuur kwam ik in aanraking met de verschillende natuurgeneeswijzen. Ik geloof in de helende kracht van de natuur en ben er van overtuigd dat we nog lang niet alle medische toepassingen uit de natuur ontdekt hebben. Bovendien is er ook een heleboel kennis inmiddels verloren gegaan. Kennis die vroeger van moeder op dochter doorgegeven werd, maar door de komst van de moderne geneeskunde in de vergetelheid geraakt is.

In de natuurgeneeskunde kijkt men naar het hele lichaam, probeert men niet alleen de symptomen te bestrijden maar het liefst problemen te voorkomen. Het kan dan ook gezien worden als het naleven van een gezonde leefstijl waarbij met natuurlijke middelen zowel de lichamelijke als geestelijke gesteldheid van een persoon in balans gebracht en gehouden wordt.

Ik ben begonnen met een EHBO cursus Homeopathie, zodat ik in ieder geval mijn gezin kon ondersteunen bij alledaagse kwaaltjes. Daarna een opleiding gevolgd tot Aromatherapeut, Bach BloesemtherapeutKruidengeneeskunde  en Dermatherapie op natuurlijke basis. En juist door mijn studie Klinische Chemie, waarbij vakken als anatomie, pathologie, biochemie, hematologie aan bod kwamen, ben ik in staat de juiste natuurgeneeskundige producten/therapieën  te kiezen om het lichaam in balans te brengen en te houden.

Ik maak onder andere natuurlijke parfums op oliebasis, alcohol basis en poeder basis, natuurlijke zeep al dan niet met geur of kruiden toegevoegd, cremes, zalven, tincturen, shampoos, misters, en nog veel meer… Hiervoor gebruik in ingrediënten uit mijn eigen kruidentuin, essentiële oliën en basis oliën van de beste kwaliteit maar in ieder geval geen chemische toevoegingen zoals conserveermiddelen.

Geef een antwoord